FOOT BATH (NAIL FUNGUS)
INHOUD: 60 CUPS / 60 VOETBADEN

 

 

Goed dat je begint met FOOT BATH (NAIL FUNGUS). Dit voetbad verwijdert toxines zoals schimmels en remineraliseert onder andere je nagels.

Kalknagels zijn een hardnekkige aandoening. Aan de ene kant moet de schimmel bestreden worden en aan de andere kant moet de mineraalopname van de nagel verbeterd worden. Mensen realiseren zich vaak niet dat met dat laatste eigenlijk het probleem is begonnen. Een schimmel kan zich namelijk niet in een gezonde, harde nagel nestelen.

De meeste middelen tegen kalknagels bestrijden alleen de schimmel. FOOT BATH (NAIL FUNGUS) pakt het probleem aan door schimmels te adsorberen en tegelijkertijd de nagels te remineraliseren.
FOOT BATH (NAIL FUNGUS) heeft een grotere kans van slagen als je gezond eet en voldoende mineralen zoals calcium en magnesium binnenkrijgt. Tevens is vitamine D belangrijk voor een goede calciumopname.

INGREDIËNTEN

Witte cup: diatomaceous earth, calcium carbonate*, magnesium sulfate*, natrium bicarbonate*
Groene cup: Laminaria Saccharina extract (biologisch), Ascophyllum extract (biologisch), Lithothamnium calcareum (biologisch), Fucus Vesiculosus Extract (biologisch)

* De mineralen zijn niet bewerkt in een chemische fabriek maar afkomstig uit opgedroogde minerale bronnen. Deze zuivere bronnen, die zich vaak diep onder de grond bevinden, bevatten naast de werkzame stof ook essentiële spoorelementen die zorgen voor een goede opname en werking.

GEBRUIKSAANWIJZING

Neem elke week 5 dagen achter elkaar een voetbad en sla daarna 2 dagen over. Het duurt gemiddeld ongeveer 3 maanden voordat kalknagels eruit zijn gegroeid.
De eerste, derde en vijfde dag neem je een witte cup, de tweede en vierde dag een groene.

Je kunt het voetbad het beste nemen vlak voordat je gaat slapen.
Kook 3 liter (koud) water en schenk 0,5 liter in een wasteiltje.
Roer daar een cup FOOT BATH (NAIL FUNGUS) doorheen met een houten (kook)lepel.
Neem het voetbad als het water voldoende afgekoeld is.
Giet er telkens een beetje water bij om het op temperatuur te houden.
Neem het voetbad gedurende ongeveer 20 minuten.

Doe je voeten in een tweede voetbad met enkel water om ze goed schoon te maken. Het is belangrijk dat je je voeten goed schoonmaakt. Je mag ze natuurlijk ook gewoon onder de kraan afspoelen.. Droog je voeten af met een witte handdoek, ook tussen je tenen. Wil je nog sokken aan voordat je gaat slapen doe dan alleen witte (sport)sokken aan.
Smeer ’s morgens je voeten in met PUUUR REPAIR CREAM. Deze crème voorkomt op een natuurlijke wijze schimmelvorming en je krijgt er ook nog eens heerlijk zachte voeten van. Ben je er niet zeker van dat je beddengoed goed ontsmet is (zie onderstaande tekst) smeer dan ook ’s avonds je voeten in met PUUUR REPAIR CREAM.

Waar je gedurende de 3 maanden nog meer op moet letten:

– ontsmet je matras en schoenen, bijv. met Dettol (huidvriendelijke variant)
– was je dekbed, dekbedovertrek, hoeslaken en sokken op 60 graden.
– draag elke dag schone, witte sokken i.p.v. gekleurde sokken**
– gebruik 3 maanden lang geen nagellak**
– als je op slippers loopt, draag dan plastic slippers (Havaianas) i.p.v. leren
slippers**
– houd je nagels zeer kort en laat eventueel verdikte nagels gedurende deze periode
wegvijlen bij de pedicure.
– eet gezond en gevarieerd met zo min mogelijk suikers. Het is mogelijk dat de
schimmel (candida) zich ook in je darmen bevindt en die voedt zich met suikers.

**In nagellak, leer en gekleurde stoffen zitten schadelijke stoffen (metaaloxides, formaldehyde) die je nagels broos maken. Dit gebeurt vooral wanneer deze schadelijke stoffen in contact komen met zweet, zoals dat het geval is bij je voeten want die bevatten relatief veel zweetklieren.

CONTRA-INDICATIE
Bij ernstige nier- en schildklierproblemen die veroorzaakt worden door algen en mineraalopname. Alleen voor uitwendig gebruik. Oogcontact vermijden en niet inhaleren vanwege fijne stofdeeltjes. Buiten bereik van kinderen houden.