Toen mijn zoon 1.5 jaar oud was kwam hij op de IC van het ziekenhuis terecht. Alhoewel gezond geboren, was hij van de één op de andere dag allergisch geworden voor allerlei soorten voedingsmiddelen en vluchtige stoffen. In de jaren die volgden deden artsen hun best maar meer dan symptoombestrijding in de vorm van corticosteroïden was er niet.

Ten gevolge van 4 jaar gebruik van zware medicijnen was het immuunsysteem van mijn zoon verzwakt. De diagnose was een ernstige vorm van astma en reflux. Toen hij op de wachtlijst stond voor een anti-reflux operatie wist ik dat het roer om moest: naar mijn mening was reflux geen oorzaak maar een gevolg van zijn aandoening.

Geïnspireerd door de Amerikaans arts dr. Wilson ging ik me verdiepen in schadelijke stoffen zoals schimmels, zware metalen en vluchtige stoffen. Ik realiseerde me dat er (te) veel schadelijke stoffen in producten zitten die wij dagelijks gebruiken en die in ons huis staan.

Samen met mijn man richtte ik ons huis opnieuw in. Met meubels met zo min mogelijk vluchtige stoffen. Ik ging anders koken. Gezonder, met minder suikers en koolhydraten. En met groentes met de juiste fytochemicaliën om de lever te ontgiften.

Daarnaast ontwikkelde ik een verzorgingslijn met  huideigen lipiden om de huidbarrière te herstellen, zonder schadelijke (hulp)stoffen. Een gezonde huidbarrière geeft niet alleen een mooiere huid maar is daarnaast ook noodzakelijk om ons lichaam te beschermen tegen schadelijke micro-organismen zoals schimmels en huidonvriendelijke bacteriën. Dit is vooral belangrijk als het lichaam is verzwakt en weinig weerstand heeft. Het herstellen van de huidbarrière en het remineraliseren met behulp van natuurlijk gewonnen mineralen speelde uiteindelijk een belangrijke rol in het genezingsproces van mijn zoon.

Dit ‘anders leven’ resulteerde in een levenswijze waarbij de nadruk ligt op bewustwording en relatief kleine aanpassingen. Uiteindelijk bleek zo gifvrij mogelijk leven helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Ik verbaasde me over het zelfherstellend vermogen van het lichaam door het eenvoudigweg te ontlasten. En hoe wij dit zelfherstellend vermogen onderschatten.

Mijn zoon zal altijd gevoelig blijven voor schadelijke stoffen maar toen hij 13 was deed hij een shuttle run test (piepjestest). Hij haalde een 10. Tegen alle prognoses in, zonder medicijnen.