Een gezond lichaam en een mooie, stralende huid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wil je de conditie van je huid verbeteren dan moet je zorgen voor een gezond(er) lichaam. Maar een gezond lichaam is ook gebaat bij een goede huidconditie.

EEN GEZOND LICHAAM DRAAGT BIJ AAN EEN MOOIE HUID

Je huid weerspiegelt de conditie van je lever. Leef je ongezond dan hebben je organen zoals je lever het zwaar te verduren. Bij een overbelaste lever wordt een teveel aan gifstoffen elders opgeslagen, vaak ook in de huidcellen. Je huid is het orgaan met het grootste oppervlak en is ook het duidelijkst zichtbaar. Wanneer schadelijke stoffen worden opgeslagen in de huidcellen dan zorgen ze voor degeneratie van de cellen. En dat zorgt op zijn beurt voor vroegtijdige huidveroudering en overgevoeligheden.
Wil je meer weten over voeding die goed is voor je lever/huid? >>

EEN MOOIE HUID DRAAGT BIJ AAN EEN GEZOND LICHAAM

De huid is semi-doorlaatbaar: aan de ene kant beschermt ze je lichaam als een winterjas tegen schimmels, bacteriën en virussen en aan de andere kant neemt ze essentiële stoffen op. Het is vooral de bovenste laag van de epidermis, de laag met verhoornde, dode huidcellen, ook wel huidbarrière genoemd die ons lichaam beschermd tegen schadelijke invloeden.
Agressieve ingrediënten en verborgen hulpstoffen (zoals het veelgebruikte oplosmiddel hexaan) in cosmetica zoals bodycrèmes, gezichtsreinigers en shampoo tasten je huidbarrière aan. Dit geldt ook voor sommige ingrediënten in natuurlijke cosmetica! Natuurlijk en biologisch wil lang niet altijd zeggen dat het goed voor je huid is.
Als de huidbarrière verzwakt is dan kan de huid het lichaam niet meer goed beschermen tegen irriterende allergenen en virussen. Het is voor je algehele gezondheid belangrijk dat je producten gebruikt die mild zijn voor je huidbarrière en huidflora. En nog liever dat je producten gebruikt die je huidbarrière versterken en de huidflora optimaliseren.
Wil je meer weten over de anatomie van de huid(barrière) en de invloed van huidverzorging? >>